Dubbelleven


Ik moet u iets bekennen. Iets waar ik al jaren mee rond loop en slechts een enkeling van op de hoogte is.
Niet omdat het nu zo geheim is maar meer omdat het gewoonweg niet ter sprake is gekomen.
Ik leid namelijk een dubbelleven! 
Nee, niet zo’n gespleten persoonlijk als in Psycho van Alfred Hitchcock, het is meer in de trend van getrouwd zijn met je grote liefde en toch verliefd zijn op een ander. Maar dan zonder leugens en bedrog.

Ik hoor u denken….

Ja, ik ben verliefd! Al jaren tot over mijn oren verliefd!

Verliefd op zijn typische karakter, zijn onweerstaanbare uiterlijk die de tand des tijds meer dan goed heeft doorstaan. Uren kan ik er naar kijken, naar luisteren, zelfs voelen en toch ontdek ik steeds weer iets nieuws als ik het lijnenspel van zijn hart aan het volgen ben. En ja, zelfs de geurtjes die dan onomkomelijk mijn neus bereiken toveren vaak een gelukzalige glimlach op mijn gezicht.

Ik ben verliefd, verliefd op….DE STAD!!

De meesten kennen mij als groot liefhebber van serene rust over the top, uren wandelen in de natuur, het uitzicht op de bergen, de bossen of de weidse landschappen. Nou, dat klopt! Daar ben ik al mijn leven lang gelukkig mee getrouwd! We hebben niet voor niets een huisje in Tsjechië welke met al deze ingrediënten in de directe omgeving goed is voor een waarschijnlijk levenslang verbond.  

Maar ik ben dus ook al jaren vriendjes met de stad!

De middeleeuwse straatjes, de Brink, de draaiorgel, het carillon van de Lebuïnus, de terrasjes, de zwervers, de IJssel, de hofjes, Talamini, de markt en de diversiteit van mensen met hun eindeloos geroezemoes.
En dan al die geuren, onder andere van de koffiebranderij, de kebab-broodjeszaak, de wegsnellende scooter van de pizza-bezorger, de vismarkt of de confectiegeur in de V&D, allemaal zo typisch “de stad”: 
I love it!

Het hart van de stad heeft mij veroverd!
Gelukkig heeft mijn lieve man hetzelfde dubbelleven, dus dat is dubbel genieten!

De stad

 

Oktober 2011