header


Alleen de foto's bekijken? Klik dan hier

Vandaag zijn we samen met Jan en Annet naar Nancy in Dolní Brusnice geweest. Zij en haar man Erik runnen daar een hotel en organiseren diverse (sport-) activiteiten. Zo ook hondensledetochten, waarvoor wij (de dames) vandaag gaan. Dit is iets wat ik altijd al graag wilde doen en ik kan u zeggen: het was prachtig!!!

Hier een kleine impressie:

Eerst de honden inspannen, ze staan te trappelen! De honden lijken op Alaskan husky's, maar ik ben er nog niet achter wat voor soort het precies is. 
1
Mijn begeleider is niemand minder dan Hradek Havrda, hij en zijn honden werden vorige maand nog tweede op Le Grande-Odyssee in Frankrijk, een race met s’werelds beste sledeteams. In 2007 won Radek de Trophée Grande Odysseé (zie foto), in 2008 werd hij 4e en in 2009 won hij de race!
Onderweg stoppen we een aantal keren omdat ik wat vragen heb en wordt er enthousiast -in een mix van Tsjechisch en gebrekkig Engels- vertelt over de honden en hun wedstrijden. In Frankrijk hebben ze bijna 1000km afgelegd in 10 dagen! En die 1000km worden afgelegd in vaak moeilijke omstandigheden: bergen, steile paden, kou, etc.

Het parcours wat we afleggen is op de pistes en loipes van de Zvičina, door het bos gaan we naar de top en vervolgens weer terug naar het hotel van Nancy. 
8
Doordat het boven nul is, is de sneeuw wat nattig en dus voor de honden moeilijker om de slee te trekken. Eénmaal weer naar beneden gaan ze als een speer, hoe harder hoe mooier.
10
Na ongeveer drie kwartier zijn we weer bij de auto’s. Een kleine pauze en de honden staan alweer klaar voor nog een rit. 
Dit is voor herhaling vatbaar!

23 februari 2010

http://www.trutnovinky.cz/index.php?gid=20874